Hanki domain ja palvelintila | Pk-Digi

Hanki domain ja palvelintila

Verkkotunnus eli Domain

Domain-nimi eli verkkotunnus on yksi verkkosivun tärkeimpiä päätettäviä asioita. www.yritys.fi, www.yritys.com Ei välttämättä kerro verkkosivusta vielä riittävästi. Domain nimi vaikuttaa huomattavasti myös Google-hakujen täsmäävyyteen, jos nimestä löytyy esimerkiksi tuotteiden yleisesti haussa käytetty osa, se lisää näkyvyyttä.

Osoitteen maatunnus .FI, .COM, .ORG ja .SE kannattaa ottaa huomioon kansainvälistä näkyvyyttä silmällä pitäen ja mahdolliset varaukset tulevaan.

Varaa yrityksellesi verkkotunnus. Pääset tarkistamaan ja kokeilemaan tunnuksia esimerkiksi Viestintäviraston sivuilla. Samasta sivustosta saat myös ohjeet verkkotunnuksesi lainmukaisuuden tarkistamiseksi, jotta tunnuksesi ei perustu toisen yrityksen suojattuun nimen tai tavaramerkkiin. Verkkotunnuksen rekisteröintiä varten voit tehdä haun viestintäviraston sivujen kautta ja ottaa haluamaasi palveluntarjoajan yhteyttä. Tunnukseen liittyy yleensä vuosimaksu.

https://www.viestintavirasto.fi/fiverkkotunnus.html

Välittäjäksi kannattaa valita yritys jolta ostat palvelintilan

Sivustosi pitää sijaita jossain, joten jos sinulla itselläsi ei ole serveriä, osta tilaa nettihotellista. Useat verkkotunnusten väittäjät tarjoavat kaikki tarvittavat palvelut nettihotellistaan.

Nettihotelli = sähköposti + tietokannat + levytila + tiedonsiirto + nimipalvelut

Webhotellien vertailuja ja yhteystietoja:
https://www.webhotellivertailu.fi/
http://www.webhotellit.com/