Yrityksen liiketoiminnan vaiheet | Pk-Digi

Yrityksen liiketoiminnan vaiheet

Kun on kyseessä teollinen yritys, on helppoa ajatella yrityksen toimintaketju.

Lähde: Juha Kurkela, Into Seinäjoki, Ruokajärjestelmien digitaaliset ratkaisut-hanke

Mutta myös palveluyrityksen toiminta voidaan kuvata samanlaisena ketjuna, alla esimerkkinä kampaamoyrittäjän toiminnankuvaus:

Lähde: Juha Kurkela, Into Seinäjoki, Ruokajärjestelmien digitaaliset ratkaisut-hanke

Kun puhutaan toiminnanohjauksesta, voidaan miettiä miten yrityksen koko toimintaketjua voitaisiin hoitaa tehokkaasti materiaalien hankinnasta tilauksiin, valmistukseen, toimitukseen ja laskutuksiin saakka. Yrityksestä ja toimialasta riippuen, toimintaketju eroaa ja samoin myös tarvittavan järjestelmän laajuus ja koko. Yksinkertaisuudessaan voi yritys ottaa käyttöön esim asiakasrekisterin pilvipalveluna, jolloin esim tulipalon sattuessa ovat asiakastiedot tallessa. Markkinoilla on toimialakohtaisia palveluita, jotka toimivat yksinyrittäjille esim kampaajat, kosmetologit, hierojat ajanvarausjärjestelminä, mutta pitävät sisällään myös asiakastiedot, kassarekisterin jne eli toimii pienimuotoisena toiminnanohjausjärjestelmänä.

Toiminnanohjauksen hyödyt pk-yritykselle:
https://www.visma.fi/tietopankki/artikkelit/toiminnanohjausjarjestelman-hyodyt-pk-yritykselle/

Ja puolueetonta ja viimeisintä tietoa Suomessa käytettävistä toiminnanohjausjärjestelmistä löydät täältä: http://www.toiminnanohjaus.fi/index.php